Datum unosa: Sreda 14.12.2011, 21:44, Naslov: Tuzna prica
Pišem vam jer zaista mislim da nemam o kome o ovom problemu da pricam, koji me već dugo vremena muči.Ukratko cu pokusati objasniti moj problem.zovem se Romana,idem u 4.razred Opće gimnazije.Moj najveci problem u zivotu predstavljaju moji roditelji.Moj otac koji vec 3 god.nigdje ne radi,stalno igra kladionice,nervozan je..Moja majka se muci i vraća kredite koje je moj otac dizao.Ona radi na 2 radna mjesta samo kako bi vracala njegov kredit.Uvijek me probudi ujutro njihova svadja,uvijek se svadjaju oko novca,tata joj govori uvijek pogrdne rijeci,govoreci joj da je kučka,glupača,konjina...Stalno trazi od meme novca,ona vise kako ne moze da slusa,ona mu i dalje daje novac..mene to jako boli da uvijek udjem u svadju s njim,da bi me on na kraju ispljuvao i rekao mi iste te rijeci,kao i mami.Najvise me boli sto moja mama i dalje pati i i dalje zivi u nekom "sljepilu" ne videci nista oko sebe,smatra da je uredu to sto radi.Mene boli svaka njegova rijec.kuci kad se vratim iz skole,nedostaje mi uvijek smijesak,lijepa rijec,uvijek su namrgođeni,ljutiti,svadjaju se..osjecam u zadnje vrijeme,da ja to vise ne mogu da podnesem,nemam s kim o tome pricati.Imam starije 2 sestre koje su se udale i imaju svoj zivot.ponekad kad se desi problem(veća svadja),one kao razgovaraju s mojim ocem i onda sve kao prije..nista se ne mjenja.Strasno mi je tesko,psihicki imam osjecaj da sve ovo ne mogu da podnesem.Stalno sam u nekom grcu,uvijek tesko mi je disati,nesto mi se uvijek steze u grlu.Moja majka jednostavno prepustila se takvoj sudbini. Moj otac je unistio i meni i mojoj majci zivot.tek mi je 18 god. a moj zivot izgleda tako tuzan