Datum unosa: Subota 03.12.2011, 23:18, Naslov: Zenski rodoslov
Skoro sam procitala jako lepu i po malo tuznu knjigu Zenski rodoslov Ljiljane Habjanovic Djurovic i to me potaklo da otvorim ovu temu, ali ne o knjizi, nego o nama zenama, nasem nasledju, nasim bakama, prabakama, zeni uopste kroz vekove i mukama sa kojima se zene nose kroz vekove.. i predrasudama..i zasto je zena zeni najveci neprijatelj..
Zena je ta koja radja, trpi, muci se, ali ce i prva drugu zenu da osudi..
Ja pamtim svoju babu po ocu lose, uvek je ponizavala moju majku, koja je lavcina od zene sta je sve u toj porodici prezivela i mi (zenska deca sa njom).. i zato nikada necu moci dovoljno da joj se zahvalim.. imajuci njen zivot u glavi, ja nisam mogla.. nisam mogla da trpim, otrgla sam se po cenu mnogo cega i izborila za sebe.. i boricu se.. mozda zvuci sebicno, ali cinjenica je da je zivot samo jedan..
Zena je ta koja radja, trpi, muci se, ali ce i prva drugu zenu da osudi..
Ja pamtim svoju babu po ocu lose, uvek je ponizavala moju majku, koja je lavcina od zene sta je sve u toj porodici prezivela i mi (zenska deca sa njom).. i zato nikada necu moci dovoljno da joj se zahvalim.. imajuci njen zivot u glavi, ja nisam mogla.. nisam mogla da trpim, otrgla sam se po cenu mnogo cega i izborila za sebe.. i boricu se.. mozda zvuci sebicno, ali cinjenica je da je zivot samo jedan..