Datum unosa: Petak 15.06.2007, 02:04, Naslov:
Ne bih ja sad potkopavala statistiku, ali moguće je da je moj primer (još uvek
) izuzetak koji potrvđuje pravilo.
Imala sam dugu vezu pre braka, i evo uskoro ćemo slaviti desetu godišnjicu. Ne kažem da nije bilo uspona i padova, ali sve u svemu, srećni smo oboje i bilo bi mi teško da svoj život zamislim drugačije. Ipak sve zavisi od samih osoba, neki parovi jedno drugog "uguše" tokom zabavljanja, i stvarno je besmisleno da svesni te nelagode sklapaju brak. Na žalost, često se trpljenje ističe kao najbitnija osobina važna za funkcionisanje u dvoje. Važno je prilagođavanje, ali ako se ceo život svede samo na trpljenje, kuku i lele...
E sad, ja stvarno mislim da su duže veze pre braka poželjne, pa čak i zajednički život, jer tako zaista imamo priliku da upoznamo svog partnera i da znamo šta nas sve u zajedničkom životu očekuje. Ako problemi i neslaganje karaktera prevrše osnovu svake tolerancije, bolje je odmah se razići. Rodbina stvarno sa tim ne bi trebalo da ima ništa. Pa, i tetke su imale svoju šansu da biraju, zašto bi se mešale u moj život, moje odluke, moju budućnost...
Kratke, uglavnom strastvene veze, mogu se isto tako razviti u dug i stabilan odnos, ali, ne znam, to meni ipak više liči na lutriju, nego na promišljen izbor...