Datum unosa: Sreda 26.05.2010, 18:22, Naslov: Zasto ubijamo bebe ?
Pitanje abortusa je ozbiljno i preozbiljno pitanje. Oko njega se javlja mnogo razlicitih problema, kako kod samih zena koje zatrudne, tako i kod ljudi koji ih okruzuju. To nikako nije samo i iskljucivo problem jedne osobe kako mnogi pogre?no poku?avaju da predstave.?U stvari, skoro kod svih ljudi koji opravdavaju ubistvo nerodjene bebe prisutni su "razlozi" i opravdanja koji su u svojoj sustini projava krajnjeg egoizma, samozivosti i beskrupuloznosti.?(mlada sam, nisam zavr?ila fakultet, nisam proputovala, nauzivala se, navodne finansijske nevolje , izgradila karijeru, nisam spremna da budem majka - jos uvek bih da ja budem dete, nisam spremna da budem odgovorna i odrasla - a spremna sam da se igram odraslih pa da imam seksualne odnose sa muskarcima... Ovo sve isto vazi i za muskarce. Nema apsolutno nikakve razlike!)?A, to su osobine (tj. egoizam, samozivost, beskrupuloznost ...) iz kojih proisticu sva zla ovog sveta.?Ne moze se reci da je ubistvo nerodjene bebe necija privatna stvar i odluka. Jer, to se tice mnogih ljudi, a ne samo trudnice. U prvom redu - same bebe!?Ne mozemo se drzati parole "svako ima pravo da radi sta hoce sa svojim zivotom" i time opravdavati ubistvo nero?ene bebe, zato sto ta beba jeste jedna druga licnost i jedno drugo bice i jedan drugi zivot koji je zacetu u nama i mi smo tu da ga DONESEMO na svet a ne da mu to zabranimo i oduzmemo.?Mnogo smo vec pisali o tome...Lepo je i plemenito pruziti utehu i podrsku nekome kome je tesko SLAZEM SE. Ali, cekaj!?Jeste li se zapitali cemu zapravo pruzate podrsku kada kazete nekome ko se odlucio na ubistvo "OK, ako si tako odlucila, ne osvrci se vise! Samo napred i uradi sta si naumila! Vazno je da se ti dobro osecas... vazno je da tebi bude dobro "?!?Ko jos normalan podrzava necije ubistvo i jos opravdava to "razlozima", kako nije jos uvek spreman da prihvati postojanje tog drugog ?oveka????Alo?! (I kakve to veze ima sa tim ko je u pravu , NE ZELIM DA SE I DALJE RASPRAVLJA DA LI SAM U PRAVU JA ILI NEKO DRUGI?) Ja PRISTAJEM da nisam u pravu I PRISTAJEM DA BUDEM OSUDJENA ZBOG OVOGA STO PISEM ,PRISTAJEM DA SE NE SLAZETE I DA VAM, SUJETA RADI 200 NA SAT, ali zaboga, ne ubijajte i ne savetujte ubijanje ma koga!?Ta prica "svako ima pravo na sopstvene odluke" je skroz na mestu sama za sebe. Ali ovde, u kontekstu bebe koja je u stomaku i ceka da ugleda svetlost dana, njoj jednostavno nije mesto. Jer, prosto, tu ne donosis odluke samo za sebe, nego i za jo? jedno bice zeljno zivota.?To je klasican odbrambeni mehanizam kojim se gusi savest i unapred ostavlja prostor da se "mirne duse" uradi bilo sta da bi se dospelo do nekog sebicnog cilja bez ikakve odgovornosti za druge ljude, i za svoje postupke.?