Datum unosa: Subota 22.05.2010, 02:09, Naslov:
Ne znam da li smem da podrzim Jekalininu temu? Posto sam kao uglavnom protiv.
Salim se
Ajd samo da ostavim komentar i da ne menjam tematiku.
Knjigu nisam citala, film cini mi se da sam gledala ali mozda i gresim, mozda je neki drugi sa istim imenom, ali ne vezano za to moje misljenje je takvo da ne tyreba zlo izbegavati zato sto cemo onda mi da mislimo lose, budemo zli, desava nam se zlo... to mi malo cak apsurdno i zvuci. Cak stavise mene takodje zanima kao i zveku kako su ti zlotvori rasli, da se otkrije uzrok, sama srz odakle potice to zlo, jer jedino tako mozemo da nadjemo nacin kako da ga sprecimo ili usmerimo na dobro.
Iz neuropsihijatrije i psiholoskih nekih knjiga sam citala da se ljudi ne radjaju zli, nas mozak je tzv tabula rasa, vec zao covek postaje odrastanjem i uglavnom takvi ljudi nasilnici i ubice imaju veliko izrazen segment u limbickom sistemu(deo mozga namenjen za emocije) za strah ili ga uopste ne poseduju, ti ljudi su ili izuzetno boje(takvi ljudi napadaju i ubijaju uglavnom nemocne i slabije od njih samih) ili nemaju uopste strah tj emocije i oni ne mogu ni da se nazovu ljudima vec monstrumima, uzrok toga je svakojak. I smatram da ako sam ja zaintrigirana njihovim pricama da nisam zla niti da prizivam ili podrzavam zlo, to je nesto sto nas okruzuje nazalost i to nesto ako izbegavamo ili znaci da ga se plasimo sto je normalno ali da ne verujem u prizivanja neka, mislim da covek sam to iskreira u svojoj glavi da mu se to desilo zato sto je sanjao, procitao u horoskopu ili "predosetio" da ce se desiti.
To je kao kada vam je uskraceno nesto, tipa prestajete da pusite a odjedared primecujete gomilu pusaca oko sebe kako to sa zadovoljstvom rade a ranije kao da ih nigde nije bilo ili kada se plasite neke bolesti, posledica pa samo srecete ljude sa tim problemom. Ili ako brinete za nekog a ta osoba se bas tada ne javlja i cujete svasta lose na vestima bas u tim momentima....
Naravno da se negativnost siri od coveka na coveka, i da je mnogo lepse vama kada vidite nasmejane i raspolozene ljude nego nesrecne...ali kao sto rekoh to nema nikakve veze sa tim sto je Jekalina postavila ovu temu i smatram da je to potpuno druga filozofija. I da verovatno Jekalina time sto je postavila ovu temu ne znaci da je los covek
Nisam ironicna, nemoj samo da se
na mene, niti bilo ko od vas.