Ne idi ispred mene, mogu te ne slijediti. Ne idi iza mene, mogu te ne voditi. Jednostavno idi pored mene i budi moj prijatelj
“Vjeran prijatelj pouzdana je zaštita;
i tko ga je stekao, našao je blago.
Pravom prijatelju nema cijene,
niti se može izmjeriti njegova vrijednost.
Pravi je prijatelj balsam života.” (Sirah 6,14-17)
“Prijatelj je potrebniji od vatre i vode.” (E.Roterdamski)
“Jedini način da imaš prijatelja jest biti prijatelj.” (R.W:Emerson)
“Lažan je prijatelj nalik na sjenu koja nas prati dok sunce sja.” (C.Dossi)
“Tek kad stane pucati led, znat ćeš tko ti je prijatelj.” (eskimska narodna poslovica)
“U nevolji nam je miliji pouzdan prijatelj nego mornaru mirno more poslije oluje.” (Euripid)
“Ne stječemo prijatelje time što primamo dobročinstva, nego zato što ih činimo.” (Tukidid)
“Prijatelja upoznamo tek kad ga izgubimo.” (talijanska narodna poslovica)
“Ako imaš prijatelja, često ga posjećuj, jer trnje i korov brzo rastu na putu kojime se ne koraca” (autora neznam)
“Cvijetu je potrebno sunce, a čovjeku ljubav i prijateljstvo.”
“Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.”
(Iv 15,13)
”Svi žele imati prijatelja, a malo ih je koji nastoji biti pravi prijatelj. Jedini način da imaš prijatelja jest ovaj: budi prijatelj!”
“Ne biti voljen to je nesreće, ne voljeti nikoga to je tragedija”.
“Prijatelj se voli onakav kakav jest, a ne onakav kakav bi trebao biti.”
“Ako imaš prijatelja često ga posjećuj, jer trnje i korov brzo rastu na putu kojim se ne
koraca.”
“Ne idi za mnom, ne mogu te voditi, ne idi ispred mene, ne mogu te slijediti, koračaj uz mene i budi mi prijatelj”.
“Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.”
(Iv 15,13)
”Svi žele imati prijatelja, a malo ih je koji nastoji biti pravi prijatelj. Jedini način da imaš prijatelja jest ovaj: budi prijatelj!”
“Ne biti voljen to je nesreće, ne voljeti nikoga to je tragedija”.
“Prijatelj se voli onakav kakav jest, a ne onakav kakav bi trebao biti.”
“Nitko nije tako bogat da ne bi trebao drugoga, nitko nije tako siromašan da ne bi mogao obdariti drugoga.”
“Ako imaš prijatelja često ga posjećuj, jer trnje i korov brzo rastu na putu kojim se ne
koraca.”