Datum unosa: Utorak 27.07.2010, 14:26, Naslov:
Karijera. To je moj odgovor i pre godinu i po dana kada nisam bila zaljubljena, a to je moj odgovor i danas kada jesam i kada mastam o zajednickom zivotu sa tom osobom.
Naravno pod Brak ne podrazumevam decu, zato sto zena da bi se ostvarila kao majka nije potreban brak. Kazem da ne bih nikada ostajala u losem braku i braku bez ljubavi samo zarad dece. Niti bih u brak, sa osobom za koju smatram da nece potrajati, da nije pravi muskarac sa kojim ja vidim svoju buducnost, ulazila samo zato sto sam zatrudnela sa tom osobom i imacu dete sa njim. Sa druge strane govorim da svaka zena treba da se ostvari kao majka.
Ne kazem da zena moze ili ne moze da ostvari oba ova aspekta u zivotu, nego zena mora da ima oba. Iz kog razloga… pa ako dobije otkaz, ili ne uspe u nekom poslu koji je zapocela, mnogo je lakse kada ima podrsku i utehu svog supruga, koji je nastavio da radi dok ona “ne stane na noge”. Sa druge strane ima brak i decu, samo je domacica i jedina preokupacija u zivotu je muz, njegove zelje, deca i njihove zelje… i sada moze svasta da se desi, da je muz napusti, da pogine, da je maltretira, da se brak jednostavno raspadne (I znam da ce svaka zena reci, ne bi se to bas meni dogodilo, mi se jako volimo i uvek cemo se voleti i biti zajedno, ali to se moze svakome desiti i za jedan dan se moze sve promeniti). Nakon toga zena koja se posvetila samo braku ostaje bez icega, ima decu ali opet zavisi od finansija muza, ne zna sta ce da radi jer se nije skolovala ili nije napredovala ni u kakvoj karijeri, postaje depresivna, zapustena, radi dan noc bilo koji posao samo da bi imala novca za decu.
Tako da mora da postoje oba aspekta u svakom slucaju jer oni jedno drugo, ne sabotiraju, vec podupiru. Brak karijeru, a karijera brak.