Datum unosa: Cetvrtak 19.07.2007, 00:49, Naslov:
Religija za mene predstavlja nacin na koji odredjeni ljudi zive,razmisljaju i ponasaju se.Nacin koji je bas njima blizak da po njemu zive svoj zivot .Razliciti ljudi imaju razlicite senzibilitete,pa tako je nekome prosto lakse da kroz zivot ide sledeci odredjene obicaje, praktikujuci odredjena pravila i sl.Jednostavno neko se tako bolje snalazi u zivotu,bas to mu je potrebno,bolje funkcionise i oseca se sigurnije znajuci da je deo neke religije.
Moje misljenje je da je Bog u nama samima.Ja ga osecam u sebi i ne zamisljam ga kao nekog koga cu pronaci u crkvi ili u nacinu na koji slavim Bozic.Svako od nas uvek oseti pravu istinu i ljubav u sebi.E to je za mene biti vernik i zaista verovati u Boga.Biti iskren prema sebi i bliznjima,davati sve najbolje od sebe.Ja ne idem u crkvu i ne praktikujem obicaje.Jednostavno za sada nemam potrebu za tako necim,.Ne smatram da to bilo kako lose utice na moj odnos sa Bogom i svojom duhovnoscu.
Sto se tice religija mislim da sve uglavnom govore o istom,a to je ljubav.Alah,Isus ili Buda za mene nema razlike .Svi oni predstavljaju jednog istog Boga i pricaju o jednom istom,a to je da volimo ,jer je ljubav jedina prava istina.E sad sta se kome vise svidja i odgovara on sebe u tome i pronadje ili izmisli neku svoju religiju i filozofiju i to je to.
Ali postoji tu jos jedna stvar koju mislim da ne mozemo da zaboravimo.A to je kad kazem religija mislim na pravu ,cistu, izvornu i miroljubivu filozofiju koja je tolerantna i ne osudjuje one koji su drugaciji od nje.To je za mene prava religija.Danas su mnogi takozvani vernici uspeli da izmanipulisu i oskrnave veliki broj stvari u religiji i da na taj nacin upravljaju ljudima,politikom....Da stvaraju osecaj krivice kod ljudi u odnosu na religiju,strah ,ogranicenja i gomilu gluposti koje nemaju veze sa zivotom.To nema veze sa religijom .To je cista manipulacija ljudskim emocijama.To mi se gadi.