Datum unosa: Utorak 25.08.2009, 20:42, Naslov:
Lično poznajem relativno velik broj ljekara. Međutim, na prste jedne ruke mogu nabrojati one koji su po meni PRAVI ljekari.
Kakav je to pravi ljekar?
Prije svega onaj ko sasluša pacijenta, razgovara s njim i po pregledu objasni pacijentu šta mu je ali tako da ga čovjek razumije, jednostavno, srpski bez latinskih izreka i dijagnoza; onaj ko razumije, liječi i uputi lijepu riječ čovjeku.
Ipak smo mi samo ljudi, kad se razbolimo bojimo se šta će nam reći...i to je sasvim normalno.
Danas je najezda mladih ljekara koji su toliko puni sebe ( ne znam kako uopšte hodaju po zemlji koliko su uobraženi, zaboga oni su završili fakultet, jbg. kao da niko više i nikada niko prije njih nije išao na fakultet, kriju se iza bjelih mantila krijući se od neodgovornosti, neznanja...
Teško onome ko mora kod takvih. Može jedino da moli Boga da izvuče živu glavu.
Kad bi imali normalnu državu, mogli bi ponekad otići na "generalni pregled". Ali kako nemamo normalnu državu to je sa ovakvim zdravstvom gotovo nemoguće uraditi.
Dok povadiš svaku uputu, uradiš analizu nešto ti istekne po u krug...Na kraju se pitaš ko je zapravo ovdje lud. Ja, koju zezaju za sopstvene pare i vozaju od jednog do drugog dok ti ne dosadi pa odeš kod privatnika i opet platiš...ali barem ga sam izabereš i konačno završiš.
Lično, imam loša iskustva sa zdravstvom i ja bih najradije da im ne plaćam ništa, svakako uvijek idem privatno.
PS. Uvijek se pitam : gdje su moje pare koje sam godinama uplaćivala u zdravstveni fond? Osjećam da sam kao i mnogi drugi prevarena.