Datum unosa: Utorak 13.10.2009, 12:01, Naslov:
Kod mene postoji i treci deo price koji mogu i da nazovem treca ljubav
Naime kako su stvari sa ovim prvim tekle kako su tekle u medjuvremenu tesko razocarana opet jednim OFF resim da izadjem u diskoteku sa drustvom, da udarim brigu na veselje. I tamo (ispod diskoteke je kafana) ugledaju me neki momci, da ne kazem obozavaoci(svi do jednog extra tipovi samo nijedan u mom fazonu) kojima sam na vreme stavila do znanja drugarstvo ili nista. Cesto smo se inace sretali u banji (nije mi bilo moguce da prodjem kroz banju, a da me ne sretne neko od njih i pozove na pice, pa cak gresna i kada se zakamufliram da stignem do biblioteke). Navale oni tako na mene da im se pridruzim za stolom makar samo na kratko i ja 'ajd' da im ucinim. I tako pricamo mi pricamo, oni extra sve prema meni kao da sam carica. Naravno godila mi je ta paznja i sama sam se postavila pre svega kao dobar drugar, da bih se ogradila od mogucih nabacivanja. I tako ja primetim nekoga koga ne poznajem u tom drustvu, a bilo nas je negde desetak. Taj decko je sedeo nedaleko od mene i prisao da se upozna. I ostane da sedi tako celo vece pricajuci sa mnom. Zaboravim ja i svoje drustvo i diskoteku i sve (kako se ja brzo utesim)... Kad je doslo vreme da se ide kuci ponudi on (treci) da odbaci mene i moje drustvo kuci, posto mu je usput. Naravno nismo ni stigli kuci, vec zavrsismo svi u jednom drugom kaficu do jutra skoro. Tako je pocela moja treca prica. Obozavala sam muskarce koji su se prema mom drustvu ophodili kao prema svom. Posle te veceri izadjemo jos par puta zajedno u drustvu i skapiramo se bas. Neko krace vreme zove me on moramo da se vidimo. Izadjemo i on mi strpljivo isprica pricu kako se zabavljao godinama sa curom koja studira negde i da je to bilo ozbiljno dok se nesto nisu zestoko posvadjali i raskinuli. Ono vece je zato i izasao malo da razbistri glavu. Posle nekog vremena dosli su njeni kod njegovih i svi ga pritisli da se pomire. Zato me je i zvao da izadjemo jos to vece i da znam o cemu se radi, vratice se njoj...vidjacemo se bar drugarski...na radiju je bila pesma 'dobro vece izgubljena nado' udario je rukom u volan...Izasla sam i otisla u noc. A imala sam snazan utisak da ovde nije kraj. Tako je i bilo, ne znam tacno koliko je meseci proslo, ali eto njega opet. Citavih 6 meseci se pojavljivao svuda gde i ja, gotovo me proganjao..nisam htela ni da cujem ovog puta opekla sam se dobro prosli put. Bila je zima, jako hladna, ja razocarana u sve oko sebe i popustim. Drzao me je kao malo vode na dlanu, bila sam kuci kod njega za N.G. predstavio me kumovima, svojima, svaki dan me cekao posle posla. Moja mama ga je obozavala, jer je bio pre svega dzentlmen. Trajalo je to tako lepo do proleca kada do mene pocinju da dolaze price da je opet sa onom starom. On se udaljava od mene, ne znam o cemu se zapravo radi. Dogovorimo se da se nadjemo u centu, pa u bioskop davao se neki dobar film. Ja sam dosla sa kolegama i posto je film bio hit, bilo je nemoguce doci do karata. Jedan moj drugar iz drustva je preko dana vec obezbedio karte za nas. Nadjemo se u centru i on meni kaze da ne moze da se dodje do karata i tu ja izgovorim svoju fatalnu recenicu 'MENI JE DECKO VEC NABAVIO KARTU' on se namrsti, kaze 'e pa dobro kad ti je decko kupio kartu' ,ne dozvolivsi mi da dodjem do reci i da objasnim da nisam mislila moj decko. Ljutit tako ode on...Posle par dana svrati me jedan drugar na pice u centru banje, pricamo mi tako i ja ugledam njega. Izvinem se ovome i krenem za ovim u pokusaju da se objasnimo. Pokusam da mu kazem o cemu se zapravo radi i covek mi uopste ne dozvoli komentarom 'znam ja dobro sve'. Taman da izustim koliko ga volim, koliko mi je stalo, pruzim ruke, one me uhvati za ruke i hladno mi ih vrati recima 'za mene je gotovo'. Ostanem tako skamenjena u samom centru Banje, suze su mi same krenule niz lice (inace retko placem), otrcim kod najbolje drugarice koja je blizu radila u jednom lokalu. Zenska mi daje cigaretu ne zna kako da me smiri(nisam pusac)...Tog dana sam se zarekla doci ce maca opet na vratanca, ali ovog puta ce da vidi...Nije trebalo mnogo 20-ak dana eto njega opet, ali ja mrtva ladna izignorisem ga totalno. Presrece me svuda da pocinje da me gusi(igrom slucaja ukrstalai su nam se putevi ka radnim mestima). Pita me kada cemo da izadjemo opet, a ja 'mi nemamo bas nista vise zajednicko' i necu da pokleknem NIKAD VISE, tvrda je ovo glava... Molim mamu da ide sa mnom(ona ide busom, a ja ne mogu jer je uzasna guzva i ko sardine smo u busu) i jedna koleginica mi cini uslugu da ide sa mnom, samo treba stici do nje. Idem precicom gde ga ne mogu sresti, posto on ide autom. Ukapirao je to, posle par dana sretne me na precici i pita zasto bezim od njega. Alo decko nemam nista s'tobom vise od onoga, ne registrujem te zdravo zdravo i to je to. I Tako besna krenem da odmarsiram posed njega kada me on zgrabi i podigne u narucje i kaze mi 'kako, kako KAD SI TI SAMO MOJA. Ja pokusavam da se iskobeljam iz njegovog narucja svim silama i on me pusti. Onako sva besna krenem da vicem 'po cemu sam tvoja, po cemu kretenu jedan, nikad vise zapamti, niko ne moze da se igra sa mnom'. On meni zacudjeno kao da se i sam pita 'pa kako kad cemo ti i ja da budemo opet zajedno na kraju', krenem da vicem (joj Boze da je neko video tu scenu) ' na kom kraju, pa nisam ja lutka znas koja ce da ceka i trpi dok se gospodin ne spusti na zemlju' i tako besna odem. Zakasnila sam taj dan na posao, niko nista nije smeo da me pita. I tako posle toga konacno se primirio, vidjala sam samo u prolazu ili iz daljine ali retko. Posle izvesnog vremena zatisja uverim se da se slegla situacija...U medjuvremenu dodje dan upoznam mm (koji na spram svih ovih delovao mirnije i obecavajuce kazem sebi konacno neko normalan). Krenem u Banju da nesto obavim u posti i pobegne mi autobus, pa krenem pesice. I ovaj se zadesi u istom pravcu i stane da me poveze. Dvoumim se malo ali posto zurim prihvatim. Pricamo nesto neobavezno, kad njegova ruka krene ka meni, tacnije mojoj nozi. Pomerim u ruku i kazem sta ovo treba da znaci. On meni 'pa ti si moje luce'. Ja mu kazem hajde covece jer treba da ti crtam vise, imam decka udajem se skoro(to sam slagala al' ispalo da nisam), ti i ja smo zavrsili odavno svaku pricu...i kovem ja tako i kovem i on namrsteno meni ' pa zar ti stvarno mene nikad nisi volela'? Tu dodje kraj naseg putovanja on stane ja sa spustenim pogledaom(ne smejuci da ga pogledam u oci), slazem ga 'nisam' i izadjem...One je zgazio gas do daske, da se digla takva prasina za njim...To je bio nas poslednji susret i ja sam se udala. Kada je cuo (moja najbolja drugarica mu rekla u facu) izleteo je iz lokala kao metak. Posle ne znam koliko vremena ozenio se i danas ima dvoje dece, zena mu je sasvim neka leva cura(nije iz okruzenja). Verovali ili ne dan danas on pita sve redom (moju sestru, drugaricu, komsinicu) kako sam, sta radim, kad dolazim opet u kraj. Uvek iznova mi pricaju 'e opet pitao za tebe'. Ispostavilo se tu kasnije jos mnogo stvari dvoje zajednickih nazovi prijatelja je namerno plasiralo lazi...njemu za mene, meni za njega...zato je ona moja recenica na centru Banje bila fatalna. To smo dosta kasno ukapirali oboje, samo cini mi se on pre od mene...samo volim da kazem ko zna zasto je to dobro i nije mi zao sto je tako ispalo na kraju. Sve ove price meni znace mnogo jer su deo mene, onda sam vodila dnevnik, tako da znam gotovo sve u detalje i uverena sam da se voli vise puta jednako jako, tako je bar kod mene...