Datum unosa: Utorak 18.08.2009, 23:14, Naslov:
Uh, ala ste zakomplikovale...
Ali ja se vracam na pitanje s' pocetka
Dakle, da li treba biti apsolutno iskren prema svom partneru i bas sve mu pricati? Verovatno NE, ali ima nas koji jednostavno ne mozemo tako da zivimo. Kao sto Duska56 rece, verovatno se i to s' godinama uci, ali ja za sada ne umem to da izvedem. Cak ni sa prijateljima (mislim, da pametno raspodelim stvari koje cu reci, koje cu slagati, ili koje cu precutati). Zato mi je mnogo lakse da se drzim istine. A da budem iskrena, sanjam o braku u kome oboje mogu apsolutno da se otvore jedno drugom i da medju njima ne postoji ama bas ni jedna tajna. To nastojim da realizujem i u svom braku i bez obzira na cenu iskrenosti, za sada mi je mnogo lakse da je platim, nego da stalno smisljam izgovore, da lazem, ili da menjam istinu u svoju korist. I jos uvek verujem (mozda naivno) da ce i moj suprug vremenom "nauciti" da samo potpunom iskrenoscu mozemo pokazati koliko volimo jedno drugo i koliko mozemo biti fleksibilni i toleranti.
Ne znam, mozda me zivot promeni... ali za sada mislim da je potpuna iskrenost JEDINI, doduse mnogo tezi, put.