Cek' sad, ja ne kapiram najbolje... Za par dana treba da kumujes (toj drugarici), ili? Mislim, ako je to odjednom doslo, ne verujem da bih pristala. I je li te pitala? To se pita, a ne kokodace okolo bez konkretnog pitanja upucenog tebi.
Razjasni mi, pa da nesto pametno kazem (im stupid
treba mi tri minuta vise nego drugima da ukapiram)
edit: manje od tri minuta mi treba, skapirah... Pa ovako. Kumstvo kod nas- zna se sta je, pogotovo ono kad ti krsti dete i vencava te u crkvi (opstina manje vise).
E, sad, to sam vec rekla, kada nekog zelis za kuma, to se ode i konkretno se pita. Ne valja odbiti, ali je to pitanje oci u oci dobra stvar, da ukoliko se kumstvo iz nekog razloga odbije. E, sad, zavisi da li si ti na tom nivou s drugaricom (da li si sobra s njom toliko) da bi joj kumovala. Ja sam se recimo davnih dana dogovorila sa najboljom drugaricom da cemo biti jedna drugoj kume. Ona je svoje uradila- vencala me je, samo u opstini (ja nisam krstena, a i udala sam se za coveka koji je druge veroispovesti, pa vencanje nije bilo moguce u crkvi, ukoliko sam nekrstena, ili krstena u pravoslavnoj... ludi popovi, nije bitno za ovu pricu). Posto je ona katolkinja, zeleli smo da kumstvo "ucvrstimo" tako sto ce ona krstiti moje dete (kuma mi je katolkinja). I to je bez pogovora uradila.
E, kada je dosao njen najlepsi dan, svi se mi spremali za svadbu (ja sam je trebala vencati u opstini, a druga, manje bolja drugarica u crkvi, da bi meni izasla u susret i zaobisla sve peripetije oko svega), meni sveki ode kod mrtvih, i vrati se, nismo znali da li ce izdrzati, i nazalost, dve nedelje pre svadbe sam joj javila da necemo biti u mogucnosti da dodjemo, niti da ja kumujem... Kako se ona osecala tad, mogu da zamislim, jer sam se ja osecala grozno. Nasla je "zamneu", tu drugaricu koja je trebala vencati u crkvi (a crkveno vencanje otkazano do daljenjeg zbog istog razloga iz koga se ja nisam vencala u crkvi, samo obrnuto srazmerno).
Tako da... ja sam se lose osecala sto ne mogu kumovati, a ti, vidim da bi se lose osecala kada bi kumovala (na stranu to sto ti je drugaricin decko antipatican, glup i ne znam sta). Ukoliko si jaaaako dobra s njom, misljenje o njenom decku ne bi trebalo uopste da te vodi u izboru. Ukoliko je neka drugarica "sa strane", i ukoliko je normalna, valjda skapira kad joj objasnis situaciju... Mislim, povrsno znam pricu, pa lupetam