Datum unosa: Nedelja 27.11.2011, 17:23, Naslov:
E pa da vam kazem kako sam se porodila....
...meni je sve bilo smesno...nisam normalna!!!
Bila sam na moru sa muzem(u selu kod babe i dede 250 km od Atine)....samo sto sam usla u 9-ti mesec...probudila se ko vampir u 7 sati i razmisljala da treba da se pakujemo posto smo trebali sutradan da krenemo kuci.I tako ja u tom razmisljanju resim da odspavam jos malo okrenem se na drugu stranu(puz spava pored mene ko zaklan...sve u 16 hrce)....kad TUP...puce mi vodenjak.Ja ga drmam i smejem se i kazem mu da mi je pukao vodenjak i da ide da probudi babu...a on onako uzloveren kaze "Sad se poradjas,a?Pa sta se smejes,znas li gde smo!!!"...
elem da ne davim....moj doktor na odmoru u inostranstvu,ne mozemo ga nigde naci....nekako dodjemo do njega...bla bla kaze on da krenemo za Atinu i da nema sanse da se porodim za dva sata...i tako sam se vozala u kolima sa puzem i svekrvom(koja me je nervirala ceo put recima "ne boj se..."
...dodjemo u bolnicu oko 12...udjem tamo i neka me sestra pita "A vi ste dosli...?"...ja pocnem da se smejem i kazem "Pa dosla sam da se porodim,ako moze"...
....bum tras...sredise me oni i stavili me u neku sobu...povezali me na one aparate...tu puz...tv(secam se bila kosarka Srbija-Grcka)...odgledala ja utakmicu sa mojom babicom i jednom doktorkom....i pocese bas bas bolovi....puz se zalepio za monitor i prati kako raste skala....ja umirem od smeha,a bollliiiii....i dadose mi epidural....dodje anasteziolog i progovori srpski...doslo mi da ga u d... poljubim....(zena mi srpkinja)....i tako sam imala osecaj kao da mi se kaki(da izvinete na izrazu) a ne mogu....i tako do pola 6 popodne....puz izasao da popusi sigaru...mene ubacise u porodjajnu salu...Dr vice guraj i smeje se...ja umirem od smeha i pravim face....babica me mazi i prica mi viceve...i tako iz treceg puta izadje Nidza...u tom momentu udje puz...i izadje odmah napolje(posle su ga zbrinjavali posto se onesvestio
)...i onda su mi stavili Nidzu na grudi i pocela sam da placem...e ljudi taj osecaj je ceo zivot...neopisivo...ali su mi ga odmah uzeli...elem..sve je posle bilo ok...usivanje nisam ni osetila....odveli me u sobu...do nekih 11 uvece...e onda krece pakao za mene....okupili se oko mene njih 10 i nesto cakulaju,ja pitam sta je,a oni kazu nije nista....pocinjem da se tresem od hladnoce,jedna mi pritiska stomak...da vam ne detaljisem bas....nije prijatno...elem odvezu me na hirurgiju...ja kao luda vicem da mi kazu sta je...i samo sam zaspala....kad sam se probudila bila sam u sobi...izmrcvarena...moj dr je dosao u 3 nocu....radili su mi reviziju materice,to sam posle saznala.Izgubila sam dosta krvi...dobila dve boce...Nidza u inkubatoru posto su ga zaveli kao prevremeno rodjenog....plakala sam dva dana dok me nisu odveli da ga vidim...a on ko neki mis....
....ih sad se rasplakah...sve se posle sredilo....u sustini nisam lose prosla..moglo je i bolje ali ne zalim se...opet bi se poradjala tako...porodjaj kao porodjaj me nije boleo...ja vec razmisljam o drugom detetu....