Datum unosa: Sreda 14.01.2009, 12:45, Naslov:
HELP!!!
Imam menstruaciju vec 5 godina i jos uvek mi nije redovna. U pocetku je trajala 2, 3 dana i bila tamne boje. Retko kada imam bolove, jako malo i to samo prvi dan. U poslednje 2 godine mi je trajala malo duze (oko 5 dana) i malo vise je bilo krvi i crvene boje. Ali nikada ne znam kada cu dobiti! Nekada mi preskoci 1 mesec, nekada dobijem 15 dana posle, nakada mi opet traje 2, 3 dana... UZAS! Da li je normalno da jos uvk tako neredovno dobijam???
Isla sam kod ginekologa i slala me je na neke analize hormona (koje sam debelo platila) i kaze da je na osnovu toga sve u redu i da imam normalan broj hormona. A opet, kucna prijateljica koja je medicinska sestra kaze da moram imati nedostatak hormona cim je tako. Ne verujem svom ginekologu jer znam da pokusava svima da uvali pilule. A mojoj sestri je rekao neki menstruolog da ni slucajno ne sme uzimati pilule, pa jos i ako ih je ginekolog preporucio! Mora da se savetuje sa menstruologom! (Inace, pre nje nisam nikada cula za takvo zvanje) I tako joj je on rekao da samo pije puno caja od rastavica i postace joj redovnija. I jeste! I evo sada ga i ja pijem vec neko vreme... Prosli put sam dobila oko 30 dana posle poslednje, a sada mi kasni vec oko 10 dana! Sta da radim??? Ne zelim da pijem nikakve pilule, nikakvu hemiju... I ovako imam jako puno problema sa maljama. I ne bih da se remeti neki prirodni rad mog organizma. A NAJGORE u svemu ovome je to sto se uvek plasim jako da sam zatrudnela. Mada nisam NIKADA imala odnos sa deckom bez kondoma (ali desilo se da nam pukne). Toliko se nerviram zbog toga da ne spavam nocima... I ne smem spavati sama u sobi. Za mene trudnoca predstavlja nesto strasno, i abortirala bih istog trenutka kada bih saznala da jesam.
Da li je neko od vas imao slicna iskustva? Da li imate neki savet? Treba mi pomoc, ne znam vise kome da se obratim