Datum unosa: Ponedeljak 13.07.2009, 23:27, Naslov:
I ja slazem sa JAOJ. Treba tu mnogo truda i muke, ali je jedini nacin da pokusamo da budemo srecni.
Sto se mene licno tice, ne znam moze li se uopste vise voleti nego sto sam ja volela svog supruga kada sam se udala za njega. Cinilo mi se da je vredan svake zrtve, svakog odricanja...., a nisam bila mlada i imala sam poveliko iskustvo u tri dugacke veze koje sam imala pre njega. Cinilo mi se da je Boziji dar udati se za takvog muskarca. Napustila sam dobar i siguran posao, zakljucala vrata SVOG stana u velikom, lepom gradu i otisla da, sa njim, zivim kao PODSTANAR u mestu malo vecem od sela, kao domacica (od njegove plate). Mnogi su me tada pitali jesam li normalna i zasto taj brak ne realizujemo uz malo manje zrtava sa moje strane, ALI jedino sto je meni tada bilo vazno bila je PORODICA koju sam zelela dobiti uz njega i LJUBAV koju smo osecali. Odgovarala sam uvek sa : "Nije vazno gde i kako, vec je vazno s' kim!"
- Eto koliko sam verovala da je ON PRAVI.
Sada, nakon dve godine braka, najstrasnijih mogucih problema sa njegovim roditeljima, nemastine u koju polako ulazimo (jer je meni u ovako malom mestu tesko naci posao, a jednom platom je nemoguce placati stan i ziveti), minimalnim vremenom koje provodimo zajedno, jer on radi po citav dan... , svadjama koje iz toga proizilaze, uvreda izrecenih u silnim afektima,pitam se jesam li pogresila?
I dalje ga mnogo volim, ALI kada bih vratila vreme, NE bih ponovo uradila isto.
Jeste bio PRAVI, ali ja nisam umela na pravi nacin da to i sacuvam. Skoro da sam sopstvenom krivicom (i prevelikim verovanjem u bajke), od PRAVOG napravila PROMASAJ, jer sam mu previse dala i previse ocekivala.
Dakle, to da li volimo ili ne, je bitno, ali ne i dovoljno da mislimo da je on PRAVI.
Verujem da je sam susret samo slatka lutrija, a sve ono ostalo posledica proracunatosti, strpljivosti, inteligencije, korisne glume, lepog vaspitanja i prihvatanja realnosti da nista nije idealno.