Datum unosa: Nedelja 16.08.2009, 20:53, Naslov:
Moram i ja svoju pricu da napisem, bar ce mi biti na neki nacin lakse. Ja imam 2 spontana pobacaja iza sebe. Prvi se desio u drugoj dodini braka, ustvari krajem prve. Jako smo zeleli bebu i mojoj sreci nije bilo kraja, medjutim doktorka kaze, da nije sve kako treba bas i da se javim odmah ako dobijem krvarenje. Tako se i desilo i morala sam u bolnicu zbog zastalog parcenceta, inace skoro sve je izaslo samo. Bila je to sedma nedelja trudnoce. Pitala sam se da li cu uopste moci imati dece. Krajem januara sanjam jako stvaran san, kao rodila sam decaka i on doji. Budim se i pitam gde mi je beba i shvatim da je bio san, placem. Doktori su nam rekli, da malo napravimo pauzu. U medjuvremenu izdesava nam se milion stvari (problemi sa njegovima). Ja u stresu non-stop, spadnem na 44kg (uzas) i ne razmisljam vise o trudnoci i desi se (nismo se cuvali). Odemo kod lekara, ja ne smem da gledam u monitor, kazem muzu gledaj ti, ja ne smem. Doktorka kaze vidi dva, moj muz sta dva? Kaze pa dve bebe, ja frapirana pogledam, jedna mrvica na jednom kraju druga na drugom. Ovog puta nisam smela mnogo da se radujem. Strah me nije napustao, kako cu izneti dva deteta sa 44 kg. Pitanjima nije bilo kraja. Ja sam inace jedna od onih, koje se jako tesko poravljaju. Hvala dobrom Bogu, sve je bilo dobro, bez ikakvih komplikacija. Popravila sam se oko 20 kg, koje su samo mesec dana posle porodjaja nestale netragom (inace porodjaj je prilicno dobro protekao). Pomislicete puno posla sa blizancima ali nije, sve mi se nekako uklapalo i dojenje i spavanje, uopste nisam bila opterecena. Sve je imalo red, bila sam puna neke cudne energije, koju bih danas nazvala materinstvo. Bar tu me je Bog pogledao. Posle toga godine su se nizale, moje devojcice rastu punom parom i ponovo mi se javi jak materinski nagon i zelja za bebom. Ostanem u drugom stanju (inace ja sam pristalica vecih odstojanja izmedju dece), posle pet godina i sve bude u redu. Prva kontrola sve super, druga kontrola doktorka trazi srce, nema, cuti, ja ocajnicki trazim ocima po monitoru u soku i onda ona kaze nazalost jako mi je zao, beba je uginula. Ja mislim da sanjam ne mogu da se saberem mislim sad u da se probudim, vidim mom muzu pune oci suza, cuti. Doktorka nas upucuje u bolnicu sutradan, o boze kako da zivim jos jedan dan sa mrtvom bebom u stomaku, ocaj, ocaj, ocaj. Deci samo kazem, nema vise bebe, lipcala, kad su ciknule da placu ''mama lipcao nam Alexa'', sto mene jos vise pogodi, pricali smo da ce biti Helena ili Alexa. I sutradan hvata me panika, da li cu se probuditi iz narkoze, ne mogu da zaspim, odlazu mi jos jedan dan, hvata me depresija, pisem, boli me, dete mi uginulo odmah posle prvog pregleda, a ja to nisam znala. Kupovala sam siroke majce, radujuci se. To me najavise ubilo u pojam, sto sam srecna isla unaokolo, ne sluteci skoro nista. Kad malo bolje razmislim, bila sam jako nervozna, vikala sam na svakoga za svaku sitnicu, svi su mi se slanjali sa puta... ai vise puta sam lose sanjala samo sam se trudila da to potisnem. Posle izlaska iz bolnice, bila sam opsednuta zeljom da opet zatrudnim, jedva sam cekala da dobijem prvu peridu, pa da probamo. Doktorka mi je rekla da smem slobodno, jer je sve u savrsenom redu, sto se na moju veliku radost ubrzo i desilo i evo sada je moja mala dusa tu, hvala Bogu. Dugo sam krivila sebe, jer sam jednom davno rekla, da cu svoju decu radjati samo u prolece ili leto, da bi slavila rodjendan kada je lepo, a ne ko ja u novembru, po blatu. Zaprepastila sam se kada sam uvidela da su od oba spontana termini bili 18 januar i da sam oba izgubila u isto vreme. Kakva slucajnost, a moja deca su rodjena u maju i junu. Jos uvek se pitam, zasto je moralo tako da bude, ali se mirim sa odgovorom koji sam negde procitala i koji kaze da se stvaranje novog zivota sastoji u bezbroj komponenata i samo jedno malo nepoklapanje dovodi do greske kao domine kada krenu i negde ne bude dobro postavljeno, zakoce se, stanu. Kazu i bolje je tako, jer to je zaista prirodna selekcija, Bolje nego da se daleko bilo, rodi dete sa felerom. Kazu moj organizam je pravilno odreagovao.