Datum unosa: Subota 29.08.2009, 14:12, Naslov:
DNEVNIK JEDNE VOZAČICE
Uraaaa, dobila sam vozacku dozvolu!
Napokon mogu da vozim svoj auto, a da mi instruktor stalno ne ponavlja: "Pazi!
Pogresan smjer, Pazi pjesak! i slicno. Uopste ne razumijem kako sam ga podnosila dvije godine.
8.Mart
Auto-Skola je priredila zabavu u moju cast posto sam zavrsila. Instruktori su bili ganuti.
Ucinilo mi se da je jedan od njih imao suze u ocima kada je rekao da ce nazdraviti meni u cast. Jako ljubazno, ali mislim da moja vozacka ipak nije bas toliko bitna da bi se tako pretjerivalo.
12.Mart
Kupila sam auto! Nazalost, odmah sam morala da ga ostavim u salonu da mi zamijene zadnji blatobran jer sam ubacila u rikverc umjesto u prvu. Sta cete, nedostatak prakse... Ipak sam tek jednu sedmicu vozac.
14.mart
I Konacno - Dobila sam MOJ auto. Bila sam toliko odusevljena da sam odmah odlucila da se malo provozam. Vjerovatno su i drugi imali istu ideju jer je iza mene bilo punoo auta - citava kolona. Trubili su ko ludi... Ukapirala sam da je u pitanju svadba pa sam im se pridruzila i smanjila brzinu sa 15 na 10km/h. Vjerovatno im se moj potez jako dopao jer su poceli jos jace da trube.
22 Mart
Moje komsije su super. Napravili su natpis "Pazi, Manevri" i postavili ga na parking, zatim su mi oslobodili najvece parking mjesto i zabranili svojoj djeci da se igraju dok ja manervisem. Mislim da je to zato da mi ne bi smetali. Kako su to dobri ljudi.
30.mart
Drugi vozaci stalno mi trube i pokazuju nekakve znakove. Mislim, to jeste ljubazno ali je i opasno. Tako mi je neki tip nesto govorio, ali ga nisam razumjela jer nisam potrefila rucicu za otvaranje prozora... I dok sam je trazila, umalo nisam ubila jednog pjesaka. Dobro je da sam vozila svojom standardnom brzinom 15 na sat, pa sam ga samo odgurnula na trotoar.
10.April
Malo su cudni ovi nasi vozaci. Ne samo da masu rukama, nego stalno i vicu. Nikako ne mogu da saznam sta hoce da mi kazu jer jos uvek nisam nasla rucicu za otvaranje prozora.
19.April
Nisam ni znala da je nas grad tako slabo osvjetljen. Danas sam prvi put vozila nocu pa sam morala stalno da imam upaljena duga svjetla da bih nesto vidjela. Izgleda da su i ostali vozaci, koji su vozili u susret meni imali slicne probleme jer su i oni cim bi me vidjeli, umesto kratkih upalili duga svjetla. Jedino ne razumijem zasto su toliko trubili... Zar im nije dovoljno sto mi danju stalno trube!? Ma ludaci..
26. April
Danas sam imala svoju prvu pravu saobracajnu nezgodu. Usla sam na raskrsnicu sa kruznim tokom saobracaja i kako je na njoj bilo puno automobila da ne pretjerujem, ali bilo ih je najmanje cetiri, nisam nikako mogla da izadjem. I tako sam kruzila i trazila mogucnost za izlaz.Od tolikog kruzenja mi se zavrtjelo u glavi pa sam na kraju udarila u spomenik koji je neka budala postavila na sred kruzne raskrsnice.
28 April
Pehovi me i dalje prate...Isla sam po auto kod majstora i kada sam izlazila na put, promasila sam pedalu i pritisnula gas umjesto kocnice. Udarila sam auto koji je prolazio i razbila mu cijelu desnu stranu. Cista slucajnost je bila da je u njemu bio niko drugi do - moj instruktor voznje. Stvarno dobar covjek Ja sam istrajavala na tome da sam ja kriva, ali je on konstantno ponavljao: "Oprosti mi boze molim te !!!" Oprosti mi boze molim te!!!
30.april
Teska srca prodala sam svoj auto kada su ga vratili sa popravke. Moja voznja autom za sada je zavrsena, ali uskoro kupujem bicikl