Datum unosa: Sreda 04.03.2009, 12:27, Naslov:
I ja imam migrenu i to jake napade koji traju 72 sata (tri dana) 5 god. Sve zive lekove sam pila i Amigran, Imigran, Imigren, Diklofenak i jos dosta nekih prepisanih od lekara koji se svakodnevno piju... Nista mi nije pomagalo, redovno mi se migrena razvijala, eventualno se po neki put smanji intezitet...
Lekari preporucuju da se pije magnezijum od 300 ml dnevno (2 sumece tablete), i nekima to pomaze, ali meni ne. Takodje moze da se pije aspirin ili dva andola pre nego pocne napad i to mi je donekle pomagalo, jer andol siri krvne sudove i onda je bolji protok kiseonika u glavu.
Stvarno sam izgubila nadu da cu pronaci nesto sto bi me spasilo tih groznih boliva i NASLA SAM!! Cula sam da B vitamin opusta misice, nerve... Pocela sam da pijem 40ml dnevno (preporuka je 50ml) tj. 2 tablete vitamina B6 (Bedoksin, Galenika). Od kad pijem B vitamin nemam migrene, desilo mi se da je negde u dubini osetim u nekim situacijama ( kada sam iscrpljena), ali ne uspe da se razvije!! Toliko sam srecna zbog toga i svima koji imaju migrenu preporucujem da odmah pocnu da piju Bedoksin! Dobra stvar je sto nije lek vec vitamin!!! Poznajem jos neke osobe koima je pomoglo od kad piju B6!!
Mozda ce vremenom u organizmu doci do nekog balansa preko ovog vitamina, i da cu mocu da prestanem da pijem Bedoksin i da vise nemam migrene...Cinjenica je da svaki lek leci samo posledicu, a nijedan UZROK!
Ima knjiga koje mogu da pomognu u tome....Ja trenutno radim na tome!!
Srecno svima koji imaju migrene u razresenju uzroka, a samim tim i bolova!