Datum unosa: Nedelja 16.09.2007, 05:54, Naslov:
Duboko smo debilzovani kao nacija i tom smeru mi idemo sve jače i jače.Problem je, što ljudi koji imaju izvršnu vlast u rukama, barem u ovoj državi su na istom ili im je nivo samo malo drugačiji od onih kojima oni treba da budu primer.
Mi smo mešavina zemlje gde se sve osuđuje, a ujedno se sve sme i raditi.
Ako bi ste se pobunili protiv bilo čega, odmah bi ste ugnjetavali nečija prava.Odmah.
I onda je sve dozvoljeno, i Jabukovac, i Banovci i Knjaževac.
Šta bi bilo da uđu u to selo i da uzmu oružije za čije su držanje dozvole meštani mahom dobili u kafani?Bilo bi ugnjetavanje Vlaha!
Da su uhapsili onog kretena što je ubio dete u Banovcima, još kada su posumnjali u njega?Odmah bi se našla neka Nataša Kandić da ga brani.
Šta bi bilo da su uhapsili organizatora Beer festa jer nije obezbedio sve kako treba?Bio bi diplomatski haos.Jer je sasvim u redu da se neko šeta u pola pet ujutru po zidinama zoološkog vrta koji tu još od 1936?
Šta bi bilo da su uhapsili ranije tog kretena koji je naterao ženu da se tako osramoti i da doživi takav mentalni šok?Verovatno bi se načelnik SUP-a tog malog mesta zamerio nekom levom jajaetu sa strane i ne bi mogao da se kurči po kafanama, kao što to rade mnogi policijski feudi po Srbiji.
Šta bi bilo da su osuđeni Pahomije i Ilarion?Bila bi hajka na crkvu, a ne presuda pedofilima.Uopšte kler nije imao uticaj?
Šta bi bilo da Kljajević nije uveo stečaj u one silne firme i ostavio ljude bez posla?Uveo bi ga Dinkić.
Šta bi bilo kada bi smo onu dvojicu šutnuli u Hag?
Javile bi nam se najveće Srbende.One iz Štokholma, Malmea, Evrope i Amerike i Kanade i u stilu branioca mostova, kao što su nas branili 1999, za vreme lunch breaka od pola sata, rekli da smo izdajnici.
Šta bi bilo kada bi pao Koštunica.
Došao bi Nikolić i radio isto.Klepao kao ova Vlada, delio državne stanove.Samo bi možda češće svirali himnu?
Šta bi bilo kada bih rekao da moj otac ima 64 ne isplaćene plate i da je za to dobio 3000.00 dinara.Podrivao bi državu i nove evropske standarde.
Šta bi bilo kada bih rekao da je Velja Ilić, ministar Vlade Republike Srbije, a ne Pravoslavne Republike Srbije, pa da zaseda sa onim kvazivladikom, što je vozio ukradeni džip sa ratišta i rekao da za njega ne važe svetovni zakoni.Bio bih šljam, koji podriva pristupanje Srbije EU.
Šta bi bilo kada bih rekao da Porodica Ristić, već sedam dana štrajkuje glađu pred Vladom Srbije, i niko ga ne prima.Rekli bi mi da se ne mešam?
I na kraju, šta bi bilo kada bih rekao da ćemo da useremo naredni ''Eurosong'', jer ima da se posvađaju i Tijanić i Hrustanovićeva i Brajović oko toga ko će da dobije mekšu fotelju i čija će deca, ćerke, ljubavnice da dobiju koji dinar od toga kao kojekakvi PR-ovi, It-ijevci...
Tu bi ste mi rekli da sam u pravu, jer znate kako će se sve to zvati.
Zvaće se kao i svaka priča u ovoj zemlji, a to je ''Srpski scenario''