Svasta nesto

January
15
2012
Hladna kašika briše podočnjake




Ni­je te­ško iz­bo­ri­ti se s tam­nim ko­lu­to­vi­ma oko oči­ju ako is­pro­ba­te dva tri­ka. Sta­vi­te u za­mr­zi­vač dve me­tal­ne ka­ši­ke, na­kon pet mi­nu­ta ih sta­vi­te na kap­ke ka­ko bi hlad­no­ća opu­stila lim­fne žle­zde i na taj na­čin ćete se oslo­bo­diti tam­nih pod­očnja­ka. Ili ise­ci­te dva ko­lu­ta ja­bu­ke i sta­vi­te ih na kap­ke. Voćne ki­se­li­ne uti­ču na sma­nje­nje cr­ni­la oko oči­ju i ujed­no hra­neva­šu ko­žu za­hva­lju­ju­ći vi­ta­mi­ni­ma A i C.









Ma­ska od me­da osvežava lice




Naj­bo­lja po­moć za isu­še­nu ko­žu je­ste do­ma­ća ma­ska od me­da, jer mlečni še­ćer po­spešuje vla­žnost ko­že i uma­nju­je bo­re. Po­me­šaj­te dve ka­ši­ke me­da s dve ka­ši­ke pa­vla­ke. Na­kon de­set mi­nu­ta is­pe­ri­te li­ce mla­kom vo­dom.









Po­mo­ran­dža sku­plja po­re




Voćne ki­se­li­ne ko­je se na­la­ze u po­mo­ran­dži uspe­šno će od­stra­ni­ti mr­tve će­li­je na ko­ži i sku­pi­će pro­ši­re­ne po­re ako li­cebla­go iz­ma­si­ra­te kri­škom ovog vo­ća bo­ga­tog vi­ta­mi­ni­ma.









Promenite nekoliko svakodnevnih navika:




Pijte vodu umesto gaziranih i slatkih napitaka




Pijte kafu i čaj bez šećera




Pijte mleko sa manje masnoće




Izbegavajte alkohol




Izbacite grickalice između obroka




Pravite manje porcije… ali ne i premale




Jedite jak doručak









Limun




Vitamin C, B i redak vitamin P. Limunada ima i puno minerala (bakar, natrijum, kalcijum i gvožđe), proteina, ugljenihhidrata i vlakana. Kalijum koji se nalazi u limunu poboljšava rad nervnih ćelija i funkcija mozga. Kalcijum poznat po svojim zdravim efektima na zubima i kostima, i takodje je u limunu.









Parfem




Ako nanesete previše parfema možete izazvati suprotni efekat od željenog, te da osobe u vašoj blizini imaju problem sa disanjem.




Prilagodite svoj miris situaciji - ako znate da ćete više vremena provesti na otvorenom prostoru možete sebi dopustiti intenzivniji miris, a ako ćete više vremena provesti u zatvorenom prostoru odaberite nešto nežniji miris.




Ako želite da vaš parfem traje duže, najjednostavnije je da iz iste kolekcije, odaberete i gel za tuširanje i losion za telo. Nakon tuširanja i nanošenja losiona, nanesite i parfem na vruće tačke vašeg tela.




Nanesite parfem direktno na kožu, ako želite da njegov miris traje što duže. Nanesite parfem na vruće tačke, odnosno tačke na telu na kojima možete osetiti puls.









Odeca




Nikad, ali bukvalno nikad ne nosite previše uske pantalone, suknje, bluze, itd. Iako vam deluje da tako izgledate mršavije, a posebno ako želite sakriti nekoliko dodatnih kilograma, verujte, postići ćete upravo suprotno. Ima li išta gore nego videti ženu u preuskim pantalonama sa niskim strukom ili majici koja „pati“ da bude makar za broj veća?









Nokti




Pogotovo zimi, pobrinite se da ruke ne budu suve, a članci popucali. Nabavite tople rukavice i kremu za nokte. To će vaše ruke učiniti svilenkastim i mekim.




Ako volite nalakirane nokte, nalakirajte ih na pravi način. Lak treba da izgleda prilično glatko i ne sme biti izgreban! Pre nego nalakirate nokte, pobrinite se da sredite zanoktice, a da nokte podjednako odsečete. Takođe, budite sigurni da lak ne popuca i ne izliže se, čim primetite prve znake da je lak popustio - skinite ga i nokte ponovo namažite.









Nesto o licu




Svako vece kada se vratite iz grada vase lice je pun prasina i jos ga dodirujete prljavim rukama. Kada se vratite iz grada obavezno decijim sapunom operite vase lice (ALI DOBRO OPERITE)!!! Ne mazite razno razne kreme IMACETE BORE PO LICU vec negujte i cistite vase lice... posticicete jako dobar rezultat!




-Lice bez podocnjaka- Iseci krompir na tanke kriske koje ces ujutru staviti ispod ociju. Drzi ih 5 do 10 minuta, a potom se umij.




-Blagotvorna kamilica-Parenje lica otvara pore i najbolji je nacin da osvezis lice. U kljucalu vodu dodaj susene cvetove kamilice ili kesice caja, ostavi nekoliko minuta, a onda dobro napari lice.




-Belance sa medom-Ovo ce ti pomoci da uklonis crvenilo na kozi. Ulipaj jedno belance da dobijes cvrstu smesu, kasicicu meda zagrej u serpici i dodaj smesi od belanceta. Masku drzi 20 minuta, a potom se umij toplom vodom.




-Za cisto lice-Pomesaj kasiku limunovog soka i dve kasicice meda, ostavi da deluje 10 minuta na licu i potom se umij. Ova maska uklanja necistoce sa lica.









Beli zubi




Ako su vam zubi zuti od nikotina ili drugog razloga, stavite malo "sode bikarbone" na cetkicu i dobro istrljajte. Rezultat su savrseno bijeli zubi.
Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 278
Koliko clanova ima idealna porodica?