Ne i.

July
31
2011





Kisa je. Zima. Cekam Sanju da mi donese seminarski, treba da ga sutradan preda profesoru. Problem je sto veceras odlazi kuci u Crnu Goru. Pitala me je da li mogu da ucinim to umesto nje. Naravno. Nema je. Cvokocem. Sutradan odlazim do fakulteta po debelom minusu. Zavrsila sam. Guram se u GSP-u do kuce. Dve nedelje kasnije, budi me telefon. Sanja je. Moli da dodjem u Knez kako bih koj vratila seminarski. Zahvaljuje se. Kako da je odbijem?! Upoznala sam je na prijemnom kada sam joj i uradila isti ispit, od tada samo se cule samo kada joj nesto treba. Dobar i lud, sa razlogom se kaze tako. Pet godina kasnije. Vise me ne zove. Zasto? Jer sam ispravila govornu manu. Naucila sam da kazem ne.




Kao sve devojcice ucili su nas da budemo fine. Nije pristojno reci necu. Nije pristojno braniti svoje misljenje samo da bi izbegle svadju. Treba slusati sta kazu iskusniji. Kada vas nako lepo zamoli treba mu uciniti. Koliko ste vremena provele radeci ono sto ne zelite, bas zbog ovih pravila? Da bi vas prihvatili, da bi rekli da ste fine. Ili ovce za sisanje. Drage moje to su vam sve neopisiva sranja.









Ne je divna rec.









-Mozes li da me zamenis na poslu?









-Mozes li da mi pozajmis haljinu?









-Mozes li da mi pozajmis sat vremena tvog zivota kako bih te ubio istim pricom, ponovo?









NE! Nedovoljno ponavljano. Ne moraju da vas vole. Ne moraju ni da vas razumeju. Razumece vas onaj ko treba. Stav je chic. Ne je chic. Izgovorite ga ispred ogledala, tiho, glasnije. Najglasnije. Vrisnite NE. Ima i anti-aging dejstvo. Recite ne gubitku vremena na glupe stvari, glupe ljude. Umesto toga uradite piling, namazite nokte, stavite masku na lice . Budite lepe i uzivajte.









citat clanka: Elegance is refusal (Coco Chanel)









fashion inspiration
Ko je online
Clanovi: Trenutno nema logovanih clanova
Gosti: 250
Koliko clanova ima idealna porodica?